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Registros recuperados : 186 | |
161. | | NEVES, T. R. das; ROCHA, C. T.; SILVA, V. A. L. da; MIGLIORINI, L. C.; UENO, B.; MAYER, N. A. Porta-enxertos clonais para pessegueiro: estabelecimento da unidade de observação com a cultivar jade na colônia Santa Áurea, em Pelotas-RS. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 5., 2014, Pelotas. Qual o papel da ciência na agricultura familiar?: anais. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2015. 120 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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162. | | ROCHA, C. T.; NEVES, T. R. das; SILVA, V. A. L. da; MIGLIORINI, L. C.; UENO, B.; MAYER, N. A. Porta-enxertos clonais para pessegueiro: estabelecimento da unidade de observação com a cultivar maciel na colônia são Manoel, em Pelotas-RS. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 5., 2014, Pelotas. Qual o papel da ciência na agricultura familiar?: anais. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2015. 120 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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163. | | VARAGO, A. L.; CITADIN, I.; PENSO, G. A.; SACHET, M. R.; MAYER, N. A.; WAGNER JÚNIOR, A. Desenvolvimento inicial do pessegueiro 'BRS Kampai' sobre diferentes porta-enxertos clonais. In.:ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 14., 2015, Fraiburgo, SC. Anais...(v.2 - Resumos). Caçador: Epagri, v. 2 (trabalhos), 2015. p. 16 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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164. | | DUTRA, L. F.; VARGAS, D. P.; UENO, B.; ALMEIDA, R. de O.; COSTA, R. R. da; MAYER, N. A. Desinfestantes no estabelecimento in vitro do porta-enxerto de pessegueiro tsukuba 1. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 18.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 5., 2011, Joinville. Resumos... Itajaí: ABCTP / SBFP, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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165. | | BIANCHI, V. J.; ARGE, L. W. P.; BENEMANN, D. de P.; ARGENTA, J. C.; ESCOSTEGUY, I. L.; MAYER, N. A. Variabilidade genético-molecular de acessos de porta-enxertos de pessegueiros coletados nos municípios de pelotas e Morro Redondo-RS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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166. | | VARGAS, D. P.; SANTOS, J. dos; COSTA, R. R. da; FORMOSA, R. S.; MAYER, N. A.; UENO, B.; DUTRA, L. F. Estabelecimento in vitro de porta-enxertos de pessegueiro 'Rigitano´, 'Flordaguard e 'Tsukuba 3´ In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 4., 2012, Pelotas. Ciência e inovação para 2050: qual o futuro que queremos? Resumos e palestras... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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167. | | SILVA, N. D. G. da; DUTRA, L. F.; MAYER, N. A.; UENO, B.; MAYER, K. C. de A.; DONINI, L. P. Estabelecimento in vitro de segmentos nodais de pessegueiro retirados de diferentes posições no ramo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 18.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 5., 2011, Joinville. Resumos... Itajaí: ABCTP / SBFP, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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168. | | MAYER, N. A.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; ROTH, F. M.; UENO, B.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C.; VALGAS, R. A. Leaf nutrient content of "Jade" peach grafted on 22 clonal rootstock and in own-rooted trees. Comunicata Scientiae, v. 14, 2023. Published: 21 August 2023. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
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169. | | SANTANA, A. S.; UBERTI, A.; LOVATTO, M.; PRADO, J. do; SANTOS, M. V. DOS; ROCHA, J. R. A. S. C.; MAYER, N. A.; GIACOBBO, C. L. Adaptability and stability of peach yield of cultivar BRS Libra grafted on different rootstocks in the subtropics. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 20, n. 2, e314620218, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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170. | | BARBOSA, A. C. de C.; NORBERTO, P. M.; MAYER, N. A.; ALVARENGA, A. A.; GONÇALVES, E. D.; SILVA, L. F. de O. Análise econômica da produção de pessegueiro 'Kampai' sob diferentes porta-enxertos no Campo das Vertentes-MG. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E TECNOLÓGICA, 14., 2017, Belo Horizonte. Resumos expandidos. Belo Horizonte: EPAMIG, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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171. | | SILVA, V. A. L. da; NEVES, T. R. das; ROCHA, C. T.; PEREIRA, J. F. M.; UENO, B.; MAYER, N. A. Rede interinstitucional de avaliações de porta-enxertos clonais em frutíferas de caroço: estabelecimento da unidade de observação com a cultivar BRS-KAMPAI na Embrapa Clima Temperado. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 5., 2014, Pelotas. Qual o papel da ciência na agricultura familiar?: anais. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2015. 120 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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172. | | BENATI, J. A.; NAVROSKI, R.; BARRETO, C. F.; BRANDÃO, C.; FRANZON, R. C.; NAVA, G.; HERTER, F. G.; ANTUNES, L. E. C.; MAYER, N. A. Sintomas visuais de deficiência nutricional em araçazeiro. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2023. 21 p. (Embrapa Clima Temperado. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 340). ODS 2. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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173. | | PAULA. B. V. de; SILVA, L. S. da; MELO, G. W. B. de; MAYER, N. A.; VITTO, B. B.; SOUZA, R. O. S.; BRUNETTO, G. Parâmetros cinéticos de absorção de nitrogênio em cultivares de portaenxertos de pessegueiros. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2017.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 11., 2017, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2017. p. 33. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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174. | | GONÇALVES, E. D.; MONTEIRO, V. da F. C.; MAYER, N. A.; MOURA, P. H. A.; ALVARENGA, A. A.; ANTUNES, L. E. C.; TREVISAN, R.; PÁDUA, J. G. de. Desempenho de pessegueiro "BRS Libra" autoenraizado e enxertado sobre porta-enxertos clonais em Minas Gerais. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 14, n. 1, p. 1-9, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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175. | | PAULA, B. V. de; SETE, P. B.; BERGHETTI, A. L. P.; SILVA, L. O. S. da; JUNG, J. P.; NICOLOSO, F. T.; MAYER, N. A.; KULMANN, M. S.; BRUNETTO, G. Kinetic parameters related to nitrogen uptake in "Okinawa" peach rootstocks are altered by "Chimarrita" scion Nitrogen uptake in "Okinawa" peach rootstock. Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 103, p. 917-923, 2023. Accepted article published: 6 September 2022. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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176. | | BETEMPS, D. L.; PAULA, B. V. de; PARENT, S.-E.; GALARÇA, S. P.; MAYER, N. A.; MARODIN, G. A. B.; ROZANE, D. E.; NATALE, W.; MELO, G. W. B. de; PARENT, L. E.; BRUNETTO, G. Humboldtian Diagnosis of Peach Tree (Prunus persica) Nutrition Using Machine-Learning and Compositional Methods. Agronomy, v. 10, n. 6, June 2020. 21 p. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
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177. | | OLIVEIRA, P. R. D. de; RITSCHEL, P. S.; RUFATO, A. De R.; FIORAVANÇO, J. C.; FAORO, I. D.; LEITE, G. B.; DUTRA, L. F.; MAYER, N. A.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. The Brazilian pear breeding program. Acta Horticulturae, The Hague, n. 909, p. 145-151, out. 2011. Trabalho apresentado no 11º International Pear Symposium. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Uva e Vinho. |
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178. | | OLIVEIRA, P. R. D. de; RITSCHEL, P. S.; RUFATO, A. de R.; FIORAVANÇO, J. C.; QUECINI, V. M.; FAORO, I. D.; LEITE, G. B.; DUTRA, L. F.; MAYER, N. A. The Brazilian pear breeding program. Acta Horticulturae, Patagonia, n. 909, p. 145-151, Oct. 2011. p. 145-151 Trabalho apresentado no 11º International Pear Symposium. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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179. | | OLIVEIRA, P. R. D. de; RITSCHEL, P. S.; RUFATO, A. de R.; FIORAVANÇO, J. C.; QUECINI, V. M.; FAORO, I. D.; LEITE, G. B.; DUTRA, L. F.; MAYER, N. A. The Brazilian pear breeding program. In: INTERNATIONAL PEAR SYMPOSIUM, 11., 2010, Neuquén, Patagonia. Program & abstracts. [S.l.]: ISHS, 2010. p. 22. Resumo 11. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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180. | | SOMAVILLA, L. M.; SIMEÃO, D. G.; TIECHER, T. L.; HAMMERSCHIMITT, R. K.; OLIVEIRA, J. M. S. de; MAYER, N. A.; PAVANELLO, E. P.; TRENTIN, E.; BELLES, S. W.; BRUNETTO, G. Structural changes in roots of peach rootstock cultivars grown in soil with high zinc content. Scientia Horticulturae, v. 237, p. 1-10, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 186 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
13/04/2011 |
Data da última atualização: |
13/04/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MARRACCINI, P.; GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; PEREIRA, L. F. P.; LEROY, T.; POT, D.; DAVRIEUX, F.; RIBEYRE, F.; GUYOT, B.; SCHOLZ, M. B. S.; ANDROCIOLI FILHO, A.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P. |
Afiliação: |
CIRAD/INSTITUO AGRÔNIMICO DO PARANÁ; UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; CIRAD; CIRAD/INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; CIRAD; CIRAD; CIRAD; CIRAD; CIRAD; CIRAD; UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS. |
Título: |
Soluble sugars, enzymatic activities and gene expression during development of coffee fruits submitted to shade condition. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2007. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Effects of shade (50% light) condition on development and sugar metabolism was analyzed in fruits of Coffea arabica L. var. IAPAR 59. Fresh weight measurements of separated tissues (pericarp, perisperm and endosperm) showed that the increased size observed in beans of shaded plants was correlated with high perisperm development. Reducing sugar contents in the pericarp and endosperm of fruits from shaded plants appeared higher than in the same tissues of control (?full-sun?) plants. On the contrary, sucrose content was slightly lower in shade than in control beans. At the enzymatic level, sucrose synthase activities detected in the latest stages (197-231 DAF) of perisperm development from shaded plants were higher than from of control, confirming the importance of this tissue in coffee fruit development. At the molecular level, the CaSUS1 and CaSUS2 gene expression was also analyzed in the endosperm from control and shaded fruits. Expression level of CaSUS2 was higher in mature beans (260 DAF) of shaded plants than in control plants (231 DAF). These results showed that light condition affect sucrose metabolism of coffee beans. |
Palavras-Chave: |
Coffea arabica L. var; IAPAR 59; Sugar metabolism. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32621/1/Soluble-sugars.pdf
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Marc: |
LEADER 02141nam a2200289 a 4500 001 1885784 005 2011-04-13 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARRACCINI, P. 245 $aSoluble sugars, enzymatic activities and gene expression during development of coffee fruits submitted to shade condition.$h[electronic resource] 260 $aIn:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2007. 1 CD-ROM.$c2007 520 $aEffects of shade (50% light) condition on development and sugar metabolism was analyzed in fruits of Coffea arabica L. var. IAPAR 59. Fresh weight measurements of separated tissues (pericarp, perisperm and endosperm) showed that the increased size observed in beans of shaded plants was correlated with high perisperm development. Reducing sugar contents in the pericarp and endosperm of fruits from shaded plants appeared higher than in the same tissues of control (?full-sun?) plants. On the contrary, sucrose content was slightly lower in shade than in control beans. At the enzymatic level, sucrose synthase activities detected in the latest stages (197-231 DAF) of perisperm development from shaded plants were higher than from of control, confirming the importance of this tissue in coffee fruit development. At the molecular level, the CaSUS1 and CaSUS2 gene expression was also analyzed in the endosperm from control and shaded fruits. Expression level of CaSUS2 was higher in mature beans (260 DAF) of shaded plants than in control plants (231 DAF). These results showed that light condition affect sucrose metabolism of coffee beans. 653 $aCoffea arabica L. var 653 $aIAPAR 59 653 $aSugar metabolism 700 1 $aGEROMEL, C. 700 1 $aFERREIRA, L. P. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 700 1 $aLEROY, T. 700 1 $aPOT, D. 700 1 $aDAVRIEUX, F. 700 1 $aRIBEYRE, F. 700 1 $aGUYOT, B. 700 1 $aSCHOLZ, M. B. S. 700 1 $aANDROCIOLI FILHO, A. 700 1 $aVIEIRA, L. G. E. 700 1 $aMAZZAFERA, P.
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